Sastanak sa CZSR Herceg Novi

Mira Saveljić i Jovana Hajduković su zajedno sa koleginicom Sanjom Crnić iz Nvo Ksena posjetile Centar za socijalni rad za opštinu Herceg Novi.

Razgovarale su o dosadašnjoj saradnji, izazovima sa kojima se susrijećemo kada je u pitanju pružanje pomoći i podrške osobama sa iskustvom nasilja u toku pandemije, kao i o implementaciji Protokola o postupanju.

Sigurna ženska kuća, zajedno sa partnerskim organizacijama Centar Za Romske InicijativeSOS Ulcinj – Ulqin, Nvo Ksena, NVO IKRE RožajeCrnogorski Ženski Lobi – Montenegrin Women’s Lobby i Sos Niksic realizuje projekat “Borba protiv nasilja u porodici u toku trajanja pandemije COVID 19”.

Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije, kroz projekat “Zaustavljanje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj: “Primjena zakona, mijenjanje stavova”, koje sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Agencija Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost (UN WOMEN).

UN Women
UNDP Gender Programme Montenegro
EU Neighbourhood & Enlargement
UN Women Europe and Central Asia

#changingmindstoEVAW

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>