Dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička djela

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, juče je upriličena završna izložba u sklopu projekta „Umjetnost je ženskog roda“, koju je organizovala Sigurna ženska kuća u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti.

Putujuća izložba do sada je posjetila Podgoricu, Bijelo Polje, Kotor, Nikšić i na kraju istoimena postavka upriličena je na Cetinju gdje su ujedno i dodijeljene tri novčane nagrade studentima. Studenti i studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti, kroz različite umjetničke forme, skrenuli su pažnju na položaj žena, neravnopravnost žena i muškaraca i na interesantan način izrazili svoje neslaganje sa svim stereotipima koji vladaju Crnom Gorom.

Nakon pozdravnih riječi prodekana za nastavu doc mr Zdravka Delibašića koji je ujedno bio i koordinator projekta, studentkinjama je nagrade uručila Ljiljana Raičević, predsjednica NVO Sigurna ženska kuća.

Žiri u sastavu mr Maja Šofranac, prodekanica za međunarodnu saradnju FLU; Nada Jelovac psihološkinja i koordinatorka projekta SŽK; i doc mr Zdravko Delibašić, predložili su sledeće nagrade:

Prva nagrada (400 eura): Sara Petrović (SP Vajarstvo)

Druga nagrada (250 eura): Jovana Mrvaljević(SP Grafički dizajn)

Treća nagrada (150 eura): Ivana Radulović (SP Slikartsvo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>