Izložba “Umjetnost je ženskog roda”

Otvorena izložba “Umjetnost je ženskog roda” u šoping molu Delta city u Podgorici gdje će umjetnička djela biti izložena do 27.10.

Studenti i studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, kroz različite umjetničke forme, skrenuli su pažnju na položaj žena, neravnopravnost žena i muškaraca i na interesantan način izrazili svoje neslaganje sa svim stereotipima koji vladaju Crnom Gorom.

„Vidim da su se najviše fokusirali na selektivne abortuse, na neželjene, na tradicionalne stereotipe koje nažalost odlikuje naše društvo toliko godina. Dobro je jer su pogodili temu i na jedan interesantan način izrazili svoje neslaganje sa svim stereotipima koji vladaju Crnom Gorom,“ kazala je naša predsjednica Ljiljana Raičević na otvaranju izložbe.

Prodekan za nastavu Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore Zdravko Delibašić istakao je da je ponosan na svoje studente i to, kako kaže, ne samo zbog njihovog umjetničkog rada, već i želje da doprinesu temi o kojoj se i dalje nedovoljno govori.

Studentkinja treće godine Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Milena Mandić kaže da je ova izložba kao i njen koncept važna ne samo za njih kao umjetnike, već za cijelo društvo.

Projekat podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

 

    

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>