Prekinimo vezu online nasilju!

Problematika online nasilja nad ženama i djevojkama, još uvjek nije prepoznata kao segment nasilja kom su izložene žene i djevojke. Samim tim što se ne govori o online nasilju dovodi do toga da mnoge žene i djevojke trpe ovaj vid nasilja koje ugrožava njihov psihički integritet, a da ga ne prepoznaju kao takvo.

U okviru projekta  Sigurna ženska kuća je sprovela istraživanje  koje je pokazalo da je 1 od 6 djevojka i žena doživjela online nasilje na teritoriji Podgorice.

Cilj nam je da doprinesemo kvalitetnijim mehanizmima zaštite žena i djevojaka od online nasilja u Glavnom gradu, te da podignemo svijest građana/ki o online nasilju nad ženama i djevojkama.

Spot je nastao u okviru projekta “Prekinimo vezu online nasilju” koji  sprovodi  NVO Sigurna ženska kuća, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program ujedinjenih nacija za za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica i opštinama Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

 

Produkcija spota: Open Box Studio

Kamera: Ivan Čojbašić

Glumica: Anđela Radović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>