SEKSUALNO NASILJE POSTOJI I U CRNOJ GORI! U četiri crnogorska grada bilbordi sa porukom protiv seksualnog nasilja

SOS telefon Nikšić, Sigurna ženska kuća Podgorica i NVO Prima Podgorica u okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, postavili su u četiri crnogorska grada bilborde sa porukama protiv seksualnog nasilja nad ženama i djecom.

“U naredna dva mjeseca u Podgorici, Nikšiću, Baru i Bijelom Polju na 5 bilbord površina stajaće poruka „Seksualno nasilje postoji i u Crnoj Gori. Može se desiti svima. Osvijetlimo mrak.“ Cilj je veća informisanost građana i građanki o seksualnom nasilju nad ženama, djevojkama i djecom. Ovim porukama želimo da skrenemo pažnju na postojanje ovog oblika nasilja, kao i da su naše tri organizacije tu za bilo koji vid pomoći i podrške za žene, djevojke i djecu sa iskustvom seksualnog nasilja”, navode iz SOS Nikšić.

Kako ističu, u okviru kampanje osim bilborda, organizovani su i info pultovi, info dani, i trening za  novinare/ke o etičkom izvještavanju o seksualnom nasilju.

“Nastavićemo sa organizovanjem info događaja, a sledeće godine u planu imamo i organizovanje radionica u vrtićima i omladinskim centrima u svim gradovima u Crnoj Gori. Od maja 2018.godine SOS Nikšić, Sigurna ženska kuća i NVO Prima realizuju projekat ‘Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja’, koji je finansiran od stane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori”, dodaju oni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>